top of page

Den, der går ved siden af dig præsenteres af

TEATER SEACHANGE
og
Tokkeruplund/Foreningen Landskabsfortællinger

Lydvandringen er støttet af Faxe Kommunes Kulturpulje, Aarhus Kommunes Kulturudviklingspulje samt Statens Kunstfonds pulje til sommeraktiviteter.

1600px_COLOURBOX46714515.jpg
faxek.png
aak_02_venstre_70_lille.jpg

Teater Seachange er et uafhængigt projektteater, der har base i Aarhus, og som siden 2004 har skabt en lang række eksperimenterende forestillinger, iscenesættelser og installationer rundt om i Danmark. Teatret har primært skabt teater- og tværkunstneriske forestillinger, men i de senere år har værkerne dækket et bredere genreområde: site-specific, byrumskunst, visuelle værker, lydinstallationer, borgerinddragende værker og sensoriske værker.

 

Med lydvandringerne ønsker teatret at skabe oplevelser, der sammensmelter et steds nutid og dets indlejrede, historiske fortællinger, og som på samme tid er en tidsrejse og en sanselig steds-oplevelse, hvor publikum møder det konkret sted, som er det eneste sted, hvor netop denne forestilling kan opstå.

Målet med den steds-specifikke lydvandring er at skabe en helt særlig, sanselig forestilling, der gør landskabet levende, og hvor den enkelte deltager ikke blot er vidne til et værk, men selv opdager og digter med og bliver en integreret del af fortællingen og landskabet.

Som en del af Aarhus 2017-programmet stod Teater Seachange i spidsen for projektet Moving Spaces, der skabte byrumskunst og site-specific events til seks forskellige byer i Region Midtjylland, i alt mere end 20 små og store værker og begivenheder, midlertidige såvel som permanente. I 2021 har Teater Seachange skabt værket Grænsesten til Genforeningsjubilæet 2020; et site-specific værk som fandt sted på den 70 km lange landegrænse mellem Danmark og Tyskland med deltagelse af flere hundrede borgere fra grænselandet.

TEATER SEACHANGE

c/o Performing Arts Platform

Valdemarsgade 1G, 2 tv

8000 Aarhus C

info@teaterseachange.dk

www.teaterseachange.dk

Projektets medvirkende

Barbara Simonsen (idé, manuskript og iscenesættelse) er instruktør, dramaturg og kunstnerisk leder af Teater Seachange og idékvinden bag teatrets forestillinger, installationer og events. Desuden leder af Seachange Lab, et kunstnerdrevet, internationalt center for kunstnerisk forskning og eksperimenter med scenekunst. Freelance dramaturg og konsulent for instruktører, dramatikere, koreografer og virksomheder, og specialist i analyse og udvikling af kunstneriske processer og metoder. I 2017 redigerede hun bogen 'The Art of Rehearsal - Conversations with Contemporary Theatre Makers', udgivet på forlaget Bloomsbury Methuen Drama.
 
 
Tam Vibberstoft (lyddesign) er selvproducerende performer og storyteller med baggrund inden for billedkunst, film og lyd. Tam har studeret kunstfotografi på Fatamorgana og har en BA i Fine Art fra kunstakademiet i Utrecht, Holland. Hun er grundlægger og tidligere medlem af bandet Niels På Dåse, senere kendt som Nelson Can, og har senere produceret musik, dokumentarfilm og performances i kunstnerduoen Apperaat. I dag er Tam solokunstner og skaber ceremonielle, tværæstetiske oplevelsesværker i krydsfeltet mellem scenekunst, poesi, film, lyd og historiefortælling.


Dorthe Pil-Jensen (værtinde) driver det gamle husmandssted Tokkeruplund som
et moderne refugium for kunst og eftertanke. Som tidligere danser og koreograf i Danmark og England, samt underviser på bl.a. Scenekunstskolen sammensmelter natur og kunst i projektet Den, der går ved siden af dig. I forestillingsperioden udgør Dorthe Kreutzfeldt lydvandringens værtinde, hvis husmandssted lydvandringen centrerer sig om. 

bottom of page